Terug

PERSBERICHT: Nieuw bedrijf, nieuw product.  Copy Paste please.                           

 

PUUR VUUR

OPEN HAARDVUUR ZONDER ROOK


Puur Vuur is specialist in biohaarden.


Deze haarden werken op zuivere bioethanol. Omdat er zo geen rook of geur ontstaat is er geen rookkanaal of schouw nodig. Zo kan je een biohaard werkelijk overal plaatsen.


BIO ethanol branden


BIO ethanol is een biologisch product en wordt gemaakt van natuurproducten zoals mais, graan, wijnpitten,... en zelfs uit wijn (overschot). Een ander woord voor zuivere bioethanol is alcohol. De wetenschappelijke notering voor ethanol is C2H5OH.

De verbranding van bioethanol is absoluut V E I L I G. De vlam brand mooi rustig en voorspelbaar, zonder rook, vuurspetters of as. De damp die vrijkomt is een onschadelijke mengeling van waterdamp en CO2, dit is dezelfde mengeling die mens en dier uitademt. Een grotere biohaard verbruikt even veel zuurstof als een zestal kaarsen in de kamer.

Zoals af te leiden is uit de chemische reactie bij de verbranding:

C2H5OH+3O2 -> 2CO2+3H2O, komt er enkel CO2 en water vrij, dus geen risico meer op het giftige CO bij traditionele haarden.


Voordelen


Overal te plaatsen. Appartement, Loft, ... In het midden van de kamer, op die binnenmuur waar geen schouw voorzien was, ... Wellness ruimte, badkamer, ...

De "kleinere" haarden, verplaats je gewoon naar het moment van de dag of gebeurtenis. Sommige haarden staan zelf op wieltjes.

De filosofie van Puur Vuur


Vanuit een bewust zijn dat de wereld voor grote uitdagingen staat, willen wij meewerken en denken aan een milieuvriendelijke toekomst.

Een nieuwe manier van energiegebruik dringt zich op. Nieuwe technologieën worden bedacht. Het is ons objectief deze op te volgen en te promoten.

"Bio is mooi en dat verdient een mooi design" is ons motto en dat reflecteert in de producten van Puur Vuur.

Alle biohaarden van Puur Vuur zijn voorzien van een UNIEK en gepatenteerd brandsysteem, dat veiligheid en een prachtig vlammenspel garandeert.

Met deze combinatie van design en techniek brengt Puur Vuur biohaarden die een waardig alternatief zijn voor de traditionele haard.

 


PUUR VUUR

OPEN HAARDVUUR ZONDER ROOK