bio ethanol brander

Een goede bio ethanol brander is doordacht op het vlak van veiligheid, mooier vlammenspel en reuklozer branden van bioethanol.

Met een losse bio ethanol brander kan je alle kanten uit.  Of je zet hem in een bestaande open haard, of je bouwt hem in een salontafel, of je bouwt er een mooie haardwand omheen. 

Er worden echter vandaag veel potjes en bakjes aangeboden waar je inderdaad bio ethanol in kan gieten en kan aansteken.  Maar daar is dan meestal ook alles mee gezegd.

Deze niet-systemen bieden wij bewust niet aan.  Enkel de gedachte al dat als je zo een bakje brandende ethanol omstoot...

Wij bieden dan ook enkel bio ethanol branders aan die doordacht zijn op het vlak van veiligheid, mooier vlammenspel en reuklozer branden. 

Veiligheid:

  • In onze losse bio ethanol branders zit de bio ethanol vast.  Zelfs als je ze op hun kop zet loopt de bio ethanol er niet uit. Dus ook bij stoot of schok kan er geen ethanol spillen.
  • De vlam brandt altijd rustig.  Ook bij tocht of wind heb je nooit het fenomeen dat de vlammen wegwaaien uit uw haard.  Zefs als je krachtig in de brander blaast, heb je geen hoge vlammen. 

Mooier vlammenspel

  • Het vlammenspel is altijd rustig.
  • Een volledig geel vlammenspel, dus geen blauw in de vlam.

Reuklozer branden

  • Zijn we de enige die zegt dat bio ethanol zo goed als reukloos is?  Onze branders branden dan toch wel een stuk reuklozer.
  • Bij onze bio ethanol branders kan de vlam nooit in de bak dalen, als het ethanolniveau zakt.  En doordat de vlam dus steeds bovenaan brandt, kan ze steeds mooi uitslaan en hebben we een volledige verbranding.  En dit geeft een stuk minder geur.

De bio ethanol branders evolueren sterk, wij volgen deze evolutie en bieden u steeds de beste brander van het ogenblik. 

En vandaag is dat het eigenlijk het automatisch BIO-O! systeem.  Informeer ernaar.