Informatie

Wij informeren u graag verder over ons product.
Klik het aspect aan waar u meer over wenst te weten te komen.

Bio-ethanol

Bio-ethanol is een biologisch product en wordt gemaakt van natuurproducten zoals riet- en bietsuiker, aardappelen, mais, graan,… en zelfs uit wijn (overschot).  Een ander woord voor zuivere bio-ethanol is gedenatureerde alcohol.

De verbranding van bio-ethanol is absoluut V E I L I G.  De vlam brandt mooi rustig en voorspelbaar, zonder rook, vuurspetters of as.  De damp die vrijkomt is een onschadelijke mengeling van waterdamp en CO2, dit is dezelfde mengeling die mens en dier uitademt.  Het zuurstofverbruik is te vergelijken met een zestal kaarsen in de kamer.  Enige vorm van ventilatie is dan ook wenselijk.  De combinatie met gestuurde ventilatiesystemen als systeem C+ en systeem D is ideaal.

Zoals af te leiden is uit de chemische reactie bij de verbranding: C2H5OH+3O2 ®2CO2+3H2O komt er enkel CO2 en waterdamp vrij, dus geen risico meer op het schadelijke CO bij traditionele haarden.

WAARSCHUWING:

Alleen zuivere biologische ethanol met een volledige verbranding garandeert deze voordelen.  Puur Vuur verdeelt daarom enkel 100% gegarandeerde biologische ethanol.

Bio-ethanol haarden

Een haard die brandt op bio ethanol, wordt een bio ethanol haard of biohaard genoemd refererend naar de brandstof.  Doordat de brandstof bio ethanol geen rook, roet geeft kan je deze haarden installeren zonder schouw.

Een en ander geeft een enorme vrijheid.  Enerzijds kan je deze haarden eender waar installeren, in eender welke woning zonder of slecht werkende schouw. 
Denk maar aan appartementen en verbouwingen.

Maar ook bij nieuwbouw is de toepassing van een bio ethanol haard geschikt.  Door de nieuwe bouwnormen zijn nieuwe woningen super geïsoleerd en voorzien van ventilatiesystemen.  Dit sluit mooi aan bij een biohaard, die met een beperkt rendement toch een mooi vlammenspel kan geven.  Dit in tegenstelling tot traditionele haarden.  We merken ook op dat er steeds meer nieuwbouw komt waar er geen gasaansluiting meer voorzien wordt, veelal door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen.  Het is dan toch fijn om weten dat er een alternatief bestaat op een gashaard.

CO2-Neutraal

Bio-ethanol branden is CO neutraal.  Dit betekent dat er bij het branden van deze plantaardige brandstof niet meer CO2 geproduceerd wordt dan wat die planten zelf omgezet hebben naar zuurstof.  Een milieuvriendelijke toepassing.

Zijn bio-ethanolhaarden veilig?

Werk enkel met doordachte brandsystemen, waarbij steeds een volledige verbranding gewaarborgd is.  Er zijn sterke twijfels over het gebruik van eenvoudige potjes of bakjeshaarden, waarbij de CO2-waarden te hoog kunnen oplopen.

CE standaard.  Europa heeft een standaard uitgewerkt voor biohaarden.  Controleer of uw toestel daar aan voldoet.

Terecht wijzen gebruikersorganisaties op de mogelijke nadelen van slechte biohaarden.

Een metalen bakje of potje is volgens Puur Vuur niet geschikt om ethanol in te branden, het is zelfs gewoonweg gevaarlijk.  Daarnaast zijn de vlammen niet onder controle en geeft dit onnodig meer geur.

Maar laat u ook niet afschrikken.  Van oudsher worden er open haarden gebruikt voor de warmte en de sfeer.  Zelfs een gashaard kan vandaag veilig gebruikt worden. 

Zo ook zal u zeker veilige bio ethanol haarden vinden.  Verwacht echter niet te veel van een chinees bakje op een goedkope webshop.  Maar laat u adviseren door een specialist.

Puur Vuur staat garant voor goed advies met correcte producten.   

De producten van Puur Vuur zijn steeds van hoogwaardige kwaliteit en we werken daarom enkel samen met partners die volgens de hoogste kwaliteitsnormen werken.  Indien hierdoor het initieel prijskaartje wat hoger valt, zijn we ervan overtuigd dat deze investering  zich op termijn terugverdient.

Puur Vuur is gespecialiseerd en heeft reeds meer dan 10 jaar ervaring in bio-ethanol haarden.  Puur Vuur stelt zich flexibel en met een open geest op.  Zo kan samenwerking aangegaan worden met andere gespecialiseerde bedrijven (interieurzaken).  Zo garandeert Puur Vuur u de kwaliteit voor zorgeloos gebruik en genot van deze mooie haardtechniek: de bio-ethanol haard.